Tavsiye Et. Yazdır

Kaynak:A.R&D Araştırma ve Yazım Yönergeleri(Araştırmacı ve Öğrencilere Yol Göstermek Amaçlı Hazırlanmıştır)

Konu tespitine ilişkin yönergeler


*Konu Tespitinde çok çalışılmış ve klasikleşmiş konuların sizi farklılaştırmayacağını ve katma değerinin daha az olacağını unutmayın.

*Konu seçimini yeni yada az çalışılmış, güncel, uygulamaya dönük bir konuda seçerseniz güzel bir çalışma ile size geri dönüşlerde bulunacağını unutmayın. Bu geri dönüşler;

-Uzmanlaşma

-O konuda aranan isim olma

-Kolay ve çabuk yayınlatma imkanı

-Telif ücreti

-O konuda eğitimler verme v.b.(Bu ve benzeri hedefleriniz yoksa iç tatmini hedefleyebilirsiniz.)

*Konu seçiminden önce ilerlemek istediğiniz alanı ve kariyer planınızı gözden geçirip alternatifler belirleyin. Hocanızla mütalaa edin. Seçtiğiniz konunun kariyer planınıza uygun bir biçimde seçilmesi durumunda bu konu sizi bir yerlere taşıyabilecektir.

*Kariyer planınız olmayabilir. Bu durumda da yine yukarıdaki yazılanları dikkate alarak hocanızın da alanına uyan ve çalışmaktan zevk alacağınız konular belirlemeye çalışın.

*Konu seçimi kadar, kapsayıcı ve vurucu bir başlık belirleme de önemlidir. Başlık belirleme bir anda olmamalı hocanızla irtibat halinde ve alternatifler belirleyerek olmalıdır.

Tanımlanmış Sayfalardaki İçeriklerin Sorumluluğu Sayfa Sahipleri Üzerindedir.!!!İçerik, Akademik Metin ve Araştırma Metinlerini Kaynak Göstermeden Kullanmayınız!!!